VOOR OUDERS

In 2016-2017 hebben wij de eerste groep met 10 deelnemers gedraaid. De kinderen hebben toen met veel plezier kennis gemaakt met sporten en bewegen. Ze hebben meer geleerd over gezond eten en lekker in je vel zitten. In het najaar van 2017 gaan we nog een groep starten!

Heeft je kind overgewicht en wil je graag samen aan de slag om daar iets aan te doen? Meld je kind dan aan voor Fun4Kidzz, een programma waarin je kind leert over gezonde voeding, beweging en gedrag. Wij laten jullie zien dat gezond leven helemaal niet saai hoeft te zijn, maar juist heel veel plezier oplevert.

Fun4Kidzz is voor kinderen uit Wageningen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar die overgewicht hebben. Bij het programma zijn verschillende specialisten betrokken die je meer leren over voeding, gedrag en beweging. Ze laten je zien hoeveel plezier gezond leven kan geven en de positieve effecten van sport op je kind. Zowel geestelijk als lichamelijk.

Hoewel het programma gericht is op het kind, speel jij als ouder een belangrijke rol. Je leert hoe je je kind kunt helpen om de huidige situatie te veranderen. Fun4Kidzz draait niet om afvallen, maar om het krijgen van een positiever zelfbeeld, meer vertrouwen in eigen kracht en plezier in een gezonde leefstijl. Jullie gaan op zoek naar een passende leefstijl waarin lekker, maar gezond eten en plezier in bewegen voorop staat. Spelenderwijs laten we je kind kennismaken met nieuwe sporten en lekker eten om bewust te worden van het belang van een gezonde leefstijl. Eerst plezier maken, dan komt het fit worden vanzelf!

Het programma bestaat uit verschillende bijeenkomsten en afspraken. Elke week is er een MOVE bijeenkomst waarin sport en spel centraal staat. Daarnaast worden er aparte afspraken gepland voor FOOD, MIND en MOVE waar je samen met je kind naar toe gaat. Voor MIND zijn er nog een aantal aparte bijeenkomsten voor de ouders, de kinderen zullen hier niet bij zijn.

Hier kunt u controleren of uw kind een gezond gewicht heeft.