PROGRAMMA

Tijdens Fun4kidzz ga je elke week sporten (MOVE), daarnaast zijn er verschillende afspraken om meer te leren over gezonde voeding (FOOD) , voldoende bewegen (MOVE) en lekker in de vel zitten (MIND).

Fun4kidzz start op 6 november 2017. In de weken daarvoor zal je worden uitgenodigd voor de intake en om deel te nemen aan een aantal testen.

Locatie: Sportzaal van SBO de Dijk, Marijkeweg 1, 6708 AA te Wageningen

Tijdstip: De MOVE bijeenkomsten vinden plaats op maandagen van 16.00-17.00 uur. Zie programma hieronder.
Individuele gesprekken en ouderbijeenkomsten worden apart ingepland.

Tijdens de MOVE bijeenkomsten zullen er allerlei verschillende vormen van beweging en sporten worden gedaan. Hierbij is het belangrijk dat je ervaart dat bewegen op heel veel verschillende manieren kan en dat het vooral heel erg leuk is. Je leert hoe je moet bewegen om fitter te worden en zo veel mogelijk energie te verbranden. Maar je leert ook hoe je thuis meer kunt bewegen.
Je maakt kennis met een aantal lokale sportaanbieders zodat ze ook weten wat er in de regio aan sport te doen is. Samen maak je een plan voor wat je na Fun4Kidzz aan beweging wil gaan doen.
Berry is tijdens de groepsbijeenkomsten aanwezig, Yvonne zul je meestal op de individuele afspraken zien, hier ga jij met je ouders/ verzorgers naar toe.

Je gaat alleen (met je ouders/ verzorgers) naar de FOOD afspraken. Hierin bespreek je met Kim hoe je het beste gezonder kunt gaan eten. Natuurlijk is het niet zo dat je nooit meer mag snoepen of een keer een frietje mag eten. Samen met Kim ga je op zoek naar de grootste fouten in je eetpatroon en maak je een plan om deze te verbeteren. Tijdens de FOOD afspraken worden ook je lengte en gewicht gemeten. Het doel hierbij is niet afvallen, maar wel ervoor zorgen dat je niet zwaarder wordt.

De MIND bijeenkomsten zijn er in twee soorten. Jij gaat alleen (of wanneer jullie dat fijner vinden samen met je ouders/ verzorgers) naar de MIND afspraken met Jose. Daarnaast zijn er voor je ouders 3 bijeenkomsten waarin ze samen met andere ouders van deelnemers uit jouw groep zitten.
MIND gaat over zelfvertrouwen en de manier waarop je naar jezelf kijkt. Maar MIND kan bijvoorbeeld ook gaan over hoe je om kunt gaan met pesten, complimenten leren geven, volhouden en trots zijn. Jouw ouders leren tijdens de groepsbijeenkomsten meer over hoe zij jou en de rest van het gezin met deze grote stappen kunnen helpen.